‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • Bijeenkomst lerend netwerk: nieuw bestuurlijk leiderschap

Bijeenkomst lerend netwerk: nieuw bestuurlijk leiderschap

Op 8 maart zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden om een bestuurlijk lerend netwerk Zorg en Beroepsonderwijs te vormen. Het doel van dit netwerk is leren van elkaar naar aanleiding van vraagstukken die bestuurders bezig houden en die vragen om een bestuurlijke blik en een (boven)regionale aanpak.

Bijeenkomst lerend netwerk: nieuw bestuurlijk leiderschap

In september 2017 deed Christien de Graaff, bestuurder bij het Alfa-college, een oproep via Zorgpact voor een lerend netwerk van bestuurders. Dat lijkt er nu daadwerkelijk te komen: op 8 maart komt een groep bestuurders bijeen.

Christien de Graaff
Christien de Graaff

Toelichting van De Graaff: “Steeds meer kom ik tot de conclusie dat we ons als ROC sterker naar buiten moeten richten, willen we continu kunnen blijven inspelen op zowel maatschappelijke als arbeidsmarktvraagstukken. De aanleiding voor dit initiatief van een bestuurlijk lerend netwerk, is dat de zorgsector te maken heeft met grote en complexe veranderingen. Ik denk aan de toepassing van nieuwe technologie, andere financiering, nieuwe ketenpartners, veranderende doelgroepen en snelle ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Rond deze vraagstukken zijn de zorgsector en het beroepsonderwijs voor elkaar van vitale betekenis. Geïnspireerd door onze ervaringen met lerende netwerken vanuit ons co-lectoraat en met steun van het Zorgpact heb ik daarom opgeroepen tot het organiseren van een lerend netwerk met bestuurders. We adresseren gedeelde, actuele vraagstukken, waarbij de verschillen tussen organisaties/bestuurders in doelen, opdracht en ervaring verrijkend en leerzaam kunnen zijn. Kortom; een lerend netwerk van bestuurders uit de zorgsector en het beroepsonderwijs in de volle breedte.” 

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem contact op met Marije de Jonge via m.dejonge@zorgpact.nl.