‹ Terug naar alle regionale pacten

Kopgroepontmoeting 2 oktober

Op 2 oktober zal Koploper ZIC Parnassia de Kopgroepontmoeting hosten met als thema: "Verduurzaming van je samenwerkingsinitiatief". Deze ontmoeting is voor en door Koplopers.

Kopgroepontmoeting 2 oktober


Programma 2 oktober gehost door Koploper ZIC Parnassia

09.30-10.00u   Inloop
10.00-10.05u   Welkomstwoord
10.05-10.10u   Stand van zaken Zorgpact 
10.10-10.40u   Doekle Terpstra in gesprek met Harry de Bruijn (Lid College van Bestuur ROC Mondriaan) en Katinka van den Berg (Directeur projecten Parnassia) over verduurzaming landelijke versus lokale/regionale ontwikkelingen 
10.40-11.10u   Pitches nieuwe Koplopers
11.10-11.15u   Korte pauze
11.15-12.00u   Carrousel van inspiratiesessies over verduurzaming
12.00-12.15u   Plenaire terugkoppeling inspiratiesesssies
12.15-12.30u   Afsluiting en begeleiding lunch locatie
12.30-13.30u   Netwerklunch op een bijzondere locatie, 'de Smulhoeve'. In dit lunch café word je bediend door mensen met een verstandelijke beperking en enorm trots zijn op hun vak. 


Werksessies:

Sessie 1: Partnerschap en Duurzame samenwerking

Een inspiratiesessie over goed partnerschap en duurzame samenwerking verzorgd door Flora van Eck (programmamanager Extra Strong). Investeren in je relatie; verduurzamen van het netwerk Extra Strong

Sessie 2: Uitdagingen

Een presentatie waar Gerjan Wansink, Hoofd Livio Academie, partner Wijklink Oost ingaat op ‘hoe Koploper Wijklink Oost 3 scenario’s van verduurzaming  tot uitvoering brengt.’

Ger Jan neemt ons mee in de uitdagingen waar de Koploper in 2017 voor stond. En hoe zij drie werkbare modellen voor verduurzaming van publiek private samenwerkingen op dit moment uitvoeren.

Sessie 3: Werkbare zij-instroommodellen 

Een inspiratiesessie waarbij Lieke Lange (projectleider Carrière Switchers) ingaat op hoe zij tot een werkbare zij-instroommodel zijn gekomen. Hoe ziet het werkbare 'businessmodel' zij-instroom van Carrière Switchers erui? Koplopers Carrière Switchers en Op Stap vormen samen de coalitie ‘Werken en Leren’ in de Kopgroep.

Sessie 4: CanMEDS rollen

Een workshop waarbij Rita Scholten en Anne Marie Bas ons meenemen in hoe CanMEDS rollen helpen om medewerkers (weer) op een goede manier in te zetten in het zorgteam.

Centrale vraagstelling: Hoe verdelen we de taken binnen het team? Wat mogen we van elkaar verwachten? Hoe zet ik de competenties in waarvoor de mensen zijn opgeleid en hoe benut ik dat talent? Zomaar een aantal vragen waar medewerkers in de verpleeg-, verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) mee stoeien. En met het groeiende personeelstekort ontstaat er ook weer ruimte voor mbo-1 en -2. 

Zorgpact Midden Nederland heeft het handboek ‘CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg’ ontwikkeld. Het handboek helpt zorgteams die willen werken aan een effectieve en efficiënte werkwijze en taakverdeling. Het handboek is het resultaat van een uitgebreid onderzoek waaraan Lyvore, ROC Midden Nederland, MBO-Amersfoort, Hogeschool Utrecht (HU), SBB, en De Koperhorst hebben meegewerkt. 

Aanmelden

Meld je hier aan voor deze Kopgroepontmoeting. 

Locatie: 

ROC Mondriaan
Aspasialaan 19
2493 WN Den Haag

Parkeren kan (gratis) in de wijk of (betaald, eerste 2 uur gratis) in het naastgelegen winkelcentrum. Er zijn geen parkeerplekken beschikbaar bij de school. ROC Mondriaan is uitstekend bereikbaar met het OV.  De school ligt naast de Randstadrail / metrolijn E halte Leidschenveen. 


Breng je zelf graag een inspirerend voorbeeld in of heb je andere vragen, dan horen we dat graag! Mail dan naar: info@zorgpact.nl.


Graag tot ziens op de Kopgroepontmoetingen!

Namens het Ondersteuningsteam Zorgpact en Koplopers ZIC Parnassia en Zorgalliantie.nu