‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • Leren in de praktijk-werkbijeenkomst #1: de rol van de opleider

Leren in de praktijk-werkbijeenkomst #1: de rol van de opleider

Op dinsdag 26 juni van 12.30 - 16.00 uur organiseert het Zorgpact i.s.m. Koploper Wijkleercentra Achterhoek en Liemers in Didam de eerste van vier werkbijeenkomsten rondom het thema ‘Leren in de praktijk’. Deze eerste bijeenkomst richt zich op de rol van de opleider (denk aan docent of praktijkbegeleider) bij leren in de praktijk. Opleiders uit zowel mbo en hbo als uit zorg- en welzijnsinstellingen zijn uitgenodigd. Ook andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Leren in de praktijk-werkbijeenkomst #1: de rol van de opleider

Inhoudelijke focus

De huidige veranderingen in zorg en welzijn gaan allemaal uit van hetzelfde principe: de mens (de cliënt, de professional, de student) staat centraal in plaats van de organisatie of de aanpak. Dat vraagt om kennis én ervaring. Voor het opleiden van de professionals van de toekomst (de huidige studenten) wordt het opleiden in de werkomgeving daardoor steeds belangrijker, met als gevolg dat de praktijk als leeromgeving aan rijkdom wint. Leren en werken schuiven dichter naar elkaar toe. Hierdoor krijgen docenten en praktijkbegeleiders andere rollen en verantwoordelijkheden: van docent in de klas naar wijkdocent. Wat vraagt dit van jou als opleider en hoe kun je deze rol het best invullen? En wat vraagt dit van jou, als directeur, projectleider, HR-functionaris, in zowel onderwijs als praktijk?

Opbrengst voor deelnemers

Deelnemers krijgen tips en trucs om leren in de praktijk makkelijker en leuker te organiseren en bouwen een netwerk op van gelijkgestemden om kennis en ervaringen mee uit te wisselen. De opbrengsten van de werkbijeenkomsten vertalen we in praktische aanbevelingen, die samen met de opbrengsten van de andere werkbijeenkomsten een handreiking vormen.

Programma

Om 12.30 uur wordt u ontvangen met een lunch, het programma van de werkbijeenkomst duurt daarna tot ca. 16.00 uur. De precieze invulling van het programma volgt binnenkort.

Locatie

De werkbijeenkomst vindt plaats bij Burgers van Diem in Didam.

Aanmelden

Aanmelden voor de werksessie kan via dit formulier.