‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • Leren in de praktijk-werkbijeenkomst #2: de rol van de organisatie

Leren in de praktijk-werkbijeenkomst #2: de rol van de organisatie

Op donderdag 13 september van 12.00 - 16.00 uur organiseert het Zorgpact de tweede van vier werkbijeenkomsten. Deze sessie richt zich op de rol van de organisatie bij leren in de praktijk. Betrokkenen van werkgevers en onderwijsinstellingen die actief zijn binnen de zorg- en/of welzijnssector en zich bezig (willen) houden met leren in de praktijk zijn van harte uitgenodigd.

Leren in de praktijk-werkbijeenkomst #2: de rol van de organisatie

Inhoudelijke focus

Deze middag staat in het teken van de rol van de organisatie. Wat vraagt leren in de praktijk van zowel de zorg- als onderwijsorganisatie? En meer specifiek: hoe kunnen we in tijden van krapte het opleidingsrendement vergroten en/of versnellen? Naast reguliere instroom richten we ons in deze bijeenkomst dan ook specifiek op zij-instroom. 

Meer informatie over het programma van 13 september volgt eind augustus.

Over de serie werkbijeenkomsten Leren in de Praktijk
Het doel van de werkbijeenkomsten is docenten, praktijkbegeleiders, projectleiders en organisaties handvatten aan te reiken om leren in de praktijk makkelijker en bij meer locaties en opleidingen te organiseren. Meer informatie over de serie vindt u hier.

Opbrengst voor deelnemers
Deelnemers maken kennis met inspirerende voorbeelden van (alternatieve) vormen van Leren in de Praktijk, vooral gericht op zij-instromers. Ook krijgen zij tips en trucs voor creatieve mogelijkheden om de opleidingscapaciteit te verhogen. Tot slot bouwen deelnemers een netwerk op van gelijkgestemden om kennis en ervaringen mee uit te wisselen. De opbrengsten van deze werkbijeenkomst vertalen we samen met de uitkomsten van de andere bijeenkomsten in praktische aanbevelingen, die samen met de opbrengsten van de andere werkbijeenkomsten een handreiking vormen.

Locatie
De werkbijeenkomst vindt plaats op een locatie die centraal in het land ligt en goed bereikbaar is met zowel auto als openbaar vervoer. We zoeken naar een inspirerende locatie, zoals een zorg- of onderwijsinstelling die ervaring heeft met leren in de praktijk.  Lijkt het u leuk om zelf gastvrouw of heer te zijn? Stuur dan een berichtje naar info@zorgpact.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor de werksessie kan via dit formulier.