‹ Terug naar alle regionale pacten

Samen naar een gezonde leefomgeving

In het Noorden is veel aandacht voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving, maar er is nog veel winst te behalen! Daarom slaan Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Zorg Innovatie Forum (ZIF), Netwerk ZON en ZorgpleinNoord de handen ineen om op 10 oktober 2018 hét Healthy Ageing congres van Noord-Nederland te organiseren: ‘Samen naar een gezonde leefomgeving’.

Samen naar een gezonde leefomgeving

Onze leefomgeving heeft grote invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Schone lucht, een comfortabel huis, een groene omgeving, de beschikbaarheid van goede zorg, veiligheid op het werk of op school: het draagt allemaal bij aan kwaliteit van leven. Daarnaast spelen ook een sociaal netwerk, toegankelijkheid van voorzieningen, culturele activiteiten en duurzame inzetbaarheid een cruciale rol.

Tijdens het congres worden andere mbo en hbo onderwijs, ruimtelijke ordening, zorg & welzijn, (sensor)technologie, voeding & beweging en kunst & cultuur bij elkaar gebracht en ideeën en initiatieven verbonden om de leefomgeving in Noord-Nederland gezonder te maken. 

Keynote speakers
- Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, belicht als eerste keynote speaker een gezonde leefomgeving in relatie tot zorg en welzijn.
- Ook keynote speakers Ann Heylighen en Marianne Davidson geven vanuit het eigen vakgebied hun visie op bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Datum 
Woensdag 10 oktober 2018

Locatie
WestCord WTC Hotel, Leeuwarden, Heliconweg 52, Leeuwarden

Programma
09.30 uur:  Inloop
10.00 uur:  Opening dagvoorzitter Marijke Roskam
10.15 uur:  Interactief programma met keynote speakers, workshoprondes en inspiratieplein
16.15 uur:  Afsluiting en borrelen

Aanmelden
Meld u vóór 19 september aan via deze link

Meer informatie
Houd de website in de gaten voor meer informatie over het programma: https://www.congresgezondeleefomgeving.nl/