‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Agenda
  • Themamiddag deKennistoetsenbank: kennis van en werken met kennistoetsen

Themamiddag deKennistoetsenbank: kennis van en werken met kennistoetsen

Binnen het MBO groeit de behoefte aan kennisvragen gekoppeld aan de beroepspraktijk bij de examinering.​ Tijdens de themamiddag krijg je een goede indruk van het werken met kennistoetsen.

Themamiddag deKennistoetsenbank: kennis van en werken met kennistoetsen

Kennis van en werken met kennistoetsen

Dekennistoetsenbank is een online platform dat kennistoetsvragen aanbiedt aan het mbo-onderwijs. Binnen het MBO groeit namelijk de behoefte aan kennisvragen gekoppeld aan de beroepspraktijk bij de examinering. Om tot geschikte toetsvragen te komen, is er samenwerking nodig tussen verschillende onderwijsinstellingen, zorginstellingen en dekennistoetsenbank. 

In zogenoemde kennistoetsen, waarin theorie en praktijk samen komen, sluiten de vragen beter aan bij het doel van de opleiding: het kennisniveau van studenten op hoger peil brengen, de studenten beter leren redeneren en de waarom-vraag leren stellen. Het verpleegkundig en verzorgend beroep is veranderd, men moet steeds meer zelf uitvragen. Door deze toetsvragen stimuleer je de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van studenten, zodat ze betere zorg leveren en sneller kunnen interveniëren.

Themamiddag deKennistoetsenbank

Tijdens de themamiddag krijg je een goede indruk van het werken met kennistoetsen. Gestart wordt met een aantal presentaties, vervolgens kun je een kennistoets maken en daarbij de mogelijkheden, die het docenten biedt, zelf ervaren. 

Er wordt materiaal aangeboden voor Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg, Verzorgende-IG en mbo Verpleegkundige.

Locatie en tijd

6 maart 2018, Utrecht
13.00 - 16.30 uur

Meer info en aanmelden

Klik hier voor meer informatie over de Themamiddag bij deKennistoetsenbank. Het volledige programma volgt hier ook. 

Aanmelden via mail bij Gera Baas gbaas@prove2move.nl

Gerelateerd aan