‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Kopgroep
  • Artikel van Koploper genomineerd voor Henk Ritzen-prijs 2016

Artikel van Koploper genomineerd voor Henk Ritzen-prijs 2016

Het artikel “Ontwerpcriteria voor een Learning Community” van Willeke Baronner en Chris Wallner vormde een belangrijke basis bij het opzetten van het koploperproject Haagse Learning Community Wijkverpleegkunde. Dit artikel is nu genomineerd voor de Henk Ritzen-prijs.

Artikel van Koploper genomineerd voor Henk Ritzen-prijs 2016

De Henk Ritzen–prijs

De Henk Ritzen–prijs 2016 is de bekroning van het beste artikel dat in 2016 in het tijdschrift Onderwijs en Gezondheidszorg is gepubliceerd. De prijs is vorig jaar in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van voormalig hoofdredacteur Henk Ritzen. De prijs is bedoeld als onderscheiding en aanmoediging voor de lezers die een boeiend en innovatief artikel willen schrijven.

Ontwerpcriteria voor een Learning Community 

Over het begrip Learning Communities blijkt veel onduidelijkheid te bestaan. Doel van het onderzoeksartikel “Ontwerpcriteria voor een Learning Community” door Baronner en Wallner is dan ook om in kaart te brengen welke ideeën, wensen en verwachtingen er leven binnen het werkveld en het team hbo-v van de Haagse Hogeschool. Met deze informatie willen de auteurs komen tot ontwerpcriteria voor Learning Communities van hbo-v en werkveld die een krachtige leeromgeving vormen.

Bekendmaking 

Naast het artikel van Haagse Learning Community Wijkverpleegkunde, zijn er nog vier andere artikelen genomineerd. Eind april wordt het winnende artikel bekend gemaakt in nummer 3 van het tijdschrift. De winnaar ontvangt een trofee (wisselbeker), een oorkonde en een jaarabonnement op Onderwijs en Gezondheidszorg. 

Klik hier om het artikel te lezen: “Ontwerpcriteria voor een Learning Community” (Onderwijs en Gezondheidszorg, April 2016, 40, 3, pp. 28-31), door Willeke Baronner &  Chris Wallner