‹ Terug naar alle regionale pacten

Bewindslieden bezoeken Koplopers

Afgelopen weken hebben een aantal Koplopers bezoek gehad van bewindslieden.

Bewindslieden bezoeken Koplopers

Op 28 mei bezocht minister van VWS Hugo de Jonge Leerbedrijf de Koperhorst. De minister twitterde na zijn bezoek aan de Koploper.  “Weg uit het klaslokaal en direct ‘in real life’ aan de slag. Mooi initiatief van @DeKoperhorst en @MBOAmersfoort, waar ze de oude meester-gezelmethode in een nieuw jasje steken. Beroepsonderwijs zoals het bedoeld is.” Studenten, bewoners en verpleegkundigen vertelden aan de minister waarom dit concept zo goed voor hen werkt. 

Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal bij het ministerie van VWS, was op 17 juni op bezoek bij Koploper Vakschool Zorgwacht. Hij verstuurde de tweet: “Nu op werkbezoek bij @zorgwacht net begonnen, nu al inspirerend. Zijn we opleidingsinstituut, zorgaanbieder?, reintegratie bedrijf? Weten we eigenlijk niet we doen gewoon wat nodig is en zijn succesvol.” Hij sloot zijn bezoek af met een bedankje aan Zorgwacht ‘voor de passie en betekenisvolle verhalen’. 

Op 13 juni ontving Koploper Carriere Switchers minister De Jonge. Wie zijn de mensen die met hulp van dit project een nieuwe carrière in de zorg zijn begonnen? 

Kortom: de Kopgroep is niet alleen een inspiratiebron voor andere regionale samenwerkingen en voor elkaar, maar ook voor ministers en andere bewindslieden.