‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Kopgroep
  • Koploper EIZT genomineerd voor RAAK-award 2018

Koploper EIZT genomineerd voor RAAK-award 2018

Het onderzoeksproject 'Sociale Robots in de Zorg' van Zuyd Hogeschool is genomineerd voor de RAAK-award 2018. De hogeschool werkte samen met Koploper Expertisecentrum voor innovatieve zorg en technologie (EIZT). De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het SIA-congres op 15 november in Nieuwegein.

Koploper EIZT genomineerd voor RAAK-award 2018

Bij robots denk je niet meteen aan een knuffelbaar zeehondje of een levensecht vriendje. Toch zijn dit de robots uit het onderzoeksproject Sociale Robots in de Zorg: van experiment naar zorgpraktijk. Het project onderzocht de potentie, toepasbaarheid en het effect van sociale robots in de langdurige zorg. In drie deelonderzoeken pakten onderzoekers samen met professionals uit de zorgsector implementatievraagstukken op en bestudeerden de effecten.

Over de RAAK-award
De RAAK-award biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen verhogen.

KASPAR, Humanoïde robotpop
Wat is het effect op kinderen met autisme als robot KASPAR, een humanoïde robotpop contact met hen maakt? KASPAR is een therapierobot voor kinderen met autisme, ontwikkeld door Koploper Expertisecentrum voor innovatieve zorg en technologie (EIZT) in samenwerking met lectoraat Zuyd Hogeschool. Aan dit onderzoek deden meer dan 100 professionals en meerdere studenten mee. De resultaten waren verbluffend en vormden de input voor een indrukwekkende documentaire over het leven van een jongen met autisme en zijn bijzondere relatie met zijn robot-vriendje KASPAR. De 2Doc documentaire ‘Scenario’s voor een normaal leven’ was te zien bij NPO2 (zie hieronder), kreeg aandacht in de media en zorgde zo voor bewustwording.

Ontmoet KASPAR tijdens de Landelijke Werkdag Zorgpact!
Op 3 december staat Koploper EIZT op de Landelijke Werkdag Zorgpact. Daar kun je KASPAR op het pop-up lab ontmoeten en meer te weten komen over het onderzoek, de toepassing en implementatie. Klik hier om je aan te melden voor de Landelijke Werkdag Zorgpact. 

Over EIZT
Het Expertisecentrum voor innovatieve zorg en technologie (EIZT) wil fundamenteel bijdragen aan een gezonde zorgeconomie. EIZT is een samenwerkingsverband van ongeveer 35 bedrijven en instellingen op het gebied van welzijn en zorg(technologie) die gezamenlijk werken aan een gemeenschappelijk onderzoeks- en innovatieprogramma rond de ontwikkeling en implementatie van technologie in de zorg.

Bron: https://www.vereniginghogescholen.nl