‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Kopgroep
  • Koploper opent nieuw leerbedrijf Westervoort

Koploper opent nieuw leerbedrijf Westervoort

Op woensdag 30 mei hebben Ben Geerdink, voorzitter college van bestuur ROC Rijn IJssel, Arend van Hout, burgemeester gemeente Westervoort en Anny Huuskes, bestuurslid Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Koploper opent nieuw leerbedrijf Westervoort

SKW, ROC Rijn IJssel en de gemeente Westervoort willen kansen en mogelijkheden voor de inwoners én de sociaal maatschappelijke instellingen en organisaties in Westervoort vergroten. Dat doen ze door leerlingen in te zetten en een brug te slaan tussen beroepsopleiding en beroepspraktijk. 

Het leerbedrijf Westervoort is een vervolg op Koploperproject Praktijkleerroute Zorg en Welzijn. In 2017 startte ROC Rijn IJssel al een samenwerking met samen met ouderenzorg Pleyade en Attent Zorg en Behandeling en gehandicaptenzorg Siza. Nu wordt de praktijkleerroute uitgebreid met de opleiding sociaal werk. Het initiatief krijgt een stevige basis door de eigen ruimte die het Leerbedrijf vanaf nu in het gemeentehuis van Westervoort heeft.

Sinds februari 2018 krijgen 28 studenten van de opleiding sociaal werk mbo niveau 4 les in het leerbedrijf in Westervoort, in de oude kantine van het gemeentehuis. Vanuit dit leerbedrijf gaan zij op stage bij 14 verschillende organisaties. De studenten werken aan ruim 20 verschillende projecten, waaronder wandelen met ouderen, taalmaatjes voor vluchtelingen, boodschappen doen en koken samen met mensen met een beperking, kinderactiviteiten bij Club4kidz en de kindervakantieweek. 

Wethouder Theo Kampschreur: ‘Als gemeentebestuur zijn wij blij met de aanwezigheid en de activiteiten van de ROC studenten binnen Westervoort. Door hun ondersteuning en werkzaamheden doen we mooie dingen voor de inwoners van Westervoort die anders waarschijnlijk moeilijk van de grond waren gekomen. We faciliteren dit alles dan ook graag met een vaste werkruimte binnen ons gemeentehuis.’

In het nieuwe leerbedrijf is eerst gestart met eerstejaars studenten. Maar vanaf september komt er een combinatie van zowel eerste- als tweedejaars studenten, waarbij studenten meer samenwerken en van elkaar kunnen leren.