‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Kopgroep
  • Koplopers en regio’s zeer actief in e-healthweek

Koplopers en regio’s zeer actief in e-healthweek

Liefst 255 events over zorg en technologie vonden plaats in de e-healthweek van 20 t/m 26 januari 2018. Onder die bijeenkomsten waren ook veel activiteiten van Koplopers en regionale zorgpacten. Daarmee liet de Zorgpactcommunity zien voorop te lopen in de innovatie van zorg en welzijn.

Koplopers en regio’s zeer actief in e-healthweek

Minister Bruins bij Zorgtrainingscentrum

De vernieuwende kracht van regionale samenwerking ondervond ook minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) aan den levende lijve. Hij bezocht op dinsdag 23 januari de themamiddag ‘Wat weet jij van zorgtechologie’, georganiseerd door koploper Zorgtrainingscentrum Zwolle en het Deltion College. Daar ging hij in gesprek met projectleider Jolanda van Til. Twee dagen later organiseerde het Zorgtrainingscentrum een Zorgtechnologie Experience, om bezoekers kennis te laten maken met zorginnovaties als slimme bedden en een tool om zelf hartfilmpjes te maken.

Samen Slim Zorgen Thuis gastheer topambtenaar

Ook koploper Samen Slim Zorgen Thuis kreeg hoog bezoek, van VWS-topambtenaar Erik Gerritsen. Hij kreeg op woensdag 24 januari een rondleiding door het Wijkleerbedrijf Lokaal+ en verdiepte zich in een rondetafelgesprek over de vraag hoe de langer thuiswonende burger kan worden ondersteund met de inzet van leergierige studenten en innovatieve technologie uit de regio.

Werkbezoek LivingLab Vathorst

Zorgpact Midden Nederland organiseerde op dezelfde dag een werkbezoek voor geïnteresseerden binnen en buiten de Zorgpactcommunity bij het LivingLab in Vathorst. Bezoekers kregen een rondleiding in het lab en demonstraties van de nieuwste zorgtechnologie. Ook spraken de aanwezigen met elkaar, docenten en studenten van ROC Midden Nederland over de bijdrage van een dergelijk lab bij het opleiden van mbo en hbo studenten en professionals.

Live Online Leren met Extra STRONG

Donderdag 25 januari was er een kennismaking met Live Online Leren (LOL) bij koploper Extra STRONG in Den Haag. Live Online Leren (LOL) is de term voor scholing op afstand voor studenten en zorgprofessionals. Door inzet van deze techniek kan de verbinding tussen het onderwijs en de praktijk worden versterkt. In vier workshops konden aanwezigen meer te weten komen over de werkwijze en de ervaringen van LOL.

Innovatie centraal bij Zorgboulevard Roosendaal

Ook Zorgboulevard Roosendaal, koploper van het eerste uur, was actief. Naast een inloopdag bij het inpandige Huis van Morgen (kennismaking met de nieuwste digitale zorgtoepassingen) konden geïnteresseerden ook de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2018 bijwonen.


Meer weten over zorg en technologie in het Zorgpact? Bekijk dan de themapagina of de regionale zorgpacten en koplopers die op dit thema actief zijn.