‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Kopgroep
  • Leer- en InnovatieNetwerk Verpleegkunde leidt tot nieuw keuzevak

Leer- en InnovatieNetwerk Verpleegkunde leidt tot nieuw keuzevak

Bron: nieuws.inholland.nl. De opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Inholland trapte deze week af met het nieuwe keuzevak Samenwerken in de Wijk, waarin de praktijk van de wijkverpleging centraal staat. Studenten krijgen gastlessen van professionals en werken aan een actueel praktijkgericht programma, in nauwe samenwerking met docenten en wijkverpleegkundigen.

Leer- en InnovatieNetwerk Verpleegkunde leidt tot nieuw keuzevak

Het keuzevak is in het Domein Gezondheid, Sport en Welzijn ontwikkeld met de input van wijkverpleegkunden in de Leer- en InnovatieNetwerken (LIN) zorginnovator ZonMW. Betrokken docenten werken sinds afgelopen jaar één dag in de week in verschillende LIN’s waar het Inholland-lectoraat Multimorbiditeit, verschillende thuiszorgorganisaties en de opleiding Verpleegkunde in participeren. Doel van deze LIN’s is om een krachtige leeromgeving te creëren. Binnen de LIN’s komen studenten, wijkverpleegkundigen, docenten en onderzoek samen.

In het keuzevak Samenwerken in de Wijk hebben docenten een andere rol. Zij lopen in de praktijk mee, geven les in de praktijk, coachen en begeleiden. De docenten zijn nauw betrokken bij de actuele werkzaamheden en vraagstukken in de praktijk, de wijkverpleegkundigen en de studenten. Voor dit keuzevak is er nauwe samenwerking met opleidingen uit het cluster Social Work, een samenwerking die steeds verder uitgebreid zal worden, ook naar andere opleidingen.

Gerelateerd aan