‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Regionale pacten
  • Zorgpact Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord gesloten

Zorgpact Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord gesloten

Op 9 juni 2016 werd, in het bijzijn van Doekle Terpstra het Zorgpact Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord gesloten. Organisator hiervan is SIGRA, het samenwerkingsverband van zorg- & welzijnsorganisaties in deze regio.

Zorgpact Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord gesloten

Eric Hisgen (voorzitter RvB Amstelring en Portefeuillehouder Arbeidsmarkt & Onderwijs SIGRA-bestuur) startte de middag met een toelichting  op het Zorgpact en het belang van goed opgeleide en kundige professionals. Doekle Terpstra leverde daarna een inhoudelijke bijdrage over de rol van gemeenten. Ook benadrukte Terpstra het ‘logoloos samenwerken’ waarbij de eigen organisatie-inbreng ondergeschikt is aan de samenwerking; het gaat om het resultaat! Na een aantal concrete en aansprekende voorbeelden zetten de betrokken partijen vervolgens hun handtekening waarmee het Zorgpact gesloten werd.  

Eén van de betrokken partijen is zorgorganisatie Omring. Wilma Spijkers, adviseur Opleiden en Ontwikkelen: ,,Wij onderschrijven de ambities en actiepunten uit het Zorgpact. Omring staat vierkant achter het Zorgpact, want we dragen graag bij aan de samenwerking met onderwijsinstanties en de gemeenten, om praktijkgericht onderwijs te vernieuwen.” 

Over SIGRA 

SIGRA is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken in de gezondheidszorg en welzijn in Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord (ZWplus). Gezamenlijk werkt SIGRA aan continue verbetering van de samenhang, kwaliteit en efficiëntie van gezondheidszorg en welzijn van de burgers in het werkgebied. In het werkgebied van SIGRA bevindt zich één van de broedplaatsen van de Adviescommissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen van het Zorginstituut Nederland, welke gekoppeld is aan het Zorgpact.