‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • 25.000 leerbanen voor MBO

25.000 leerbanen voor MBO

Er is dringend behoefte aan meer vakmensen. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven verenigd in SBB lanceren een mediacampagne om zo veel mogelijk studenten te koppelen aan openstaande leerbanen.

25.000 leerbanen voor MBO

Gedurende de campagne gaat SBB via radiospotjes en sociale media op zoek naar gemotiveerde studenten die graag in de beroepspraktijk een vak willen leren. De veranderende arbeidsmarkt heeft het mbo hard nodig. Op dit moment zijn 25.000 leerbanen beschikbaar op stagemarkt.nl.

De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) is voor veel studenten in het mbo dé weg naar een goede opleiding én naar een betaalde baan. Maar liefst tachtig procent van de BBL-studenten gaat aan de slag bij het bedrijf waar hij of zij stage liep. Juist nu, in tijden van aantrekkende economische groei, terwijl sectoren als de bouw, techniek en zorg schreeuwen om meer mensen, kunnen er via deze leerweg aan die vraag tegemoet komen. Dit is goed voor bedrijven, voor scholen, maar ook voor de studenten. Een deel daarvan vindt zelf of via de onderwijsinstelling een leerbaan.