‹ Terug naar alle regionale pacten
  • Home
  • Koplopers Thuis in de Wijk en Learning lab geborgd in leergemeenschappen

Koplopers Thuis in de Wijk en Learning lab geborgd in leergemeenschappen

De twee Koplopers eindigen hun pilot en nemen hun opbrengsten mee in een leergemeenschap.

Koplopers Thuis in de Wijk en Learning lab geborgd in leergemeenschappen

De twee Koplopers Thuis in de Wijk en Learning Lab hebben hun pilots afgerond. Deze pilots hebben de Academies Sociale Studies van Avans veel geleerd over het leren van studenten in, van en met de praktijk. De opbrengsten zijn meegenomen in de ontwikkeling van het nieuwe curriculum Social Work waarbinnen ze zijn geborgd en verduurzaamd in leergemeenschappen. 

Margo van der Put, directeur academie Sociale Studies Breda, geeft antwoord op de vraag: 

Wat houden leergemeenschappen in?

“Een leergemeenschap is een groep van zo’n veertien studenten die samen met een docent en een professional uit de praktijk werkt aan een vraagstuk uit de praktijk. De studenten voeren geen vastgestelde projectopdracht uit, maar verkennen als leergemeenschap een dilemma of praktijkvraagstuk. Studenten leren zo al vroeg wat er in de praktijk speelt en ontwikkelen een onderzoekende houding. Andersom doet ook de professional leerervaringen op en kan hij op deze manier kennis ophalen” (bron: artikel Transvorm).

Wij zijn op dit moment druk bezig met het opbouwen van deze leergemeenschappen, zoekend in uitvoering en ontwikkeling. Op dit moment kiezen wij er niet voor om in de voorhoede te blijven. Het is niet ondenkbaar dat wij in een verder stadium de ruimte en bereidheid voelen om ervaringen te delen.